Van 9 tot en met 13 februari vindt de BouwBeurs plaats in de jaarbeurs te Utrecht. HECO-Schrauben introduceert hier de HECO-UFIX® MDF schroef. Deze zogenaamde deeldraadschroef is speciaal ontwikkeld voor het maken van verbindingen tussen MDF-platen. Door de extra freesribben onder de schroefpunt is het niet meer nodig om voor te boren. Het splijten van de MDF-plaat wordt voorkomen en ontstaan er zo geen opbollingen in het oppervlak van de MDF plaat.

De HECO-UFIX MDF-schroef is met name geschikt is voor de interieurbouw. Interieurbouwers hebben namelijk veel te maken met MDF-platen. De platen kunnen goed bewerkt worden en zijn veelzijdig in het gebruik. Maar vanwege de hoge materiaaldichtheid kunnen er tijdens het inschroeven scheuren ontstaan of opbollingen aan het oppervalk van de platte zijde, naar de kopse kant. Om dit te voorkomen wordt het MDF meestal voorgeboord. Met de nieuwe HECO-UFIX kan deze stap worden overgeslagen. Bovendien is er voor deze MDF schroef een nieuwe torx-aandrijving ontwikkeld die zorgt voor een optimale grip tussen schroefbit en schroef.

Tijdens de BouwBeurs kunnen de bezoekers op de stand van HECO de HECO-UFIX MDF schroef uitproberen en een setje testexemplaren ophalen. Daarnaast kunnen de bezoekers zich over het hele schroevenpallet van HECO laten informeren. Regelmatig zullen er schroefdemonstaties gegeven worden en de bezoekers kunnen ook zelf een boormachine in de hand nemen en zo de voordelen van de schroeven ervaren.

HECO is tijdens de BouwBeurs te vinden in hal 12 stand B044. Voor meer informatie kunt u kijken op http://www.heco-schrauben.de/nl/home