De producenten van in van MDF in Europa zijn vooral te vinden in het midden en zuiden, vaak in bosrijke streken. Een greep uit de lijst van de grootste Europese producenten van MDF:

Spanogroup
Dit bedrijf is gevestigd in Aalst en Oostrozebeke in het westen van België. Onder de naam Spano wordt spaanplaat en MDF op de markt gebracht. Het assortiment bestaat uit standaard en licht MDF, vochtbestendig en brandvertragend MDF en diverse decoratief MDF. In Oostrozebeke wordt met afvalhout energie geproduceerd voor 51.000 huishoudens (A&S Energie).

producent van MDFMedite
Één van de grotere producenten en een toonaangevend bedrijf wat betreft de productie van MDF. Medite is gevestigd in Clonmel, Ierland en onderdeel van de Coillte-groep. In 1976 brachten zij als eerste in Europa MDF op de markt. Het assortiment MDF omvat 9 productseries, leverbaar in 400 verschillende specificaties. De fabrieken in Clonmel hebben een totale productiecapaciteit van 410.000 m3 per jaar. Ook producent van OSB met als merknaam Smartply.

Norbord
Norbord heeft vier fabrieken, drie in het Verenigde Koninkrijk en een in België. De fabriek in Cowie (UK) produceert MDF onder de merknaam Caberwood MDF. Bij de andere fabrieken wordt OSB en spaanplaat geproduceerd.

Egger
Duits familiebedrijf dat actief is in een groot aantal Europese landen. De Egger Groep omvat 17 fabrieken waar een uiteenlopend assortiment plaatmaterialen en andere bouwgerelateerde producten gemaakt wordt, waarbij de nadruk ligt op meubel- en interieurbouw. In zeven fabrieken wordt MDF geproduceerd in een vijftal uitvoeringen.

Pfleiderer AG
Het hoofdkantoor is gevestigd in Neumarkt, Duitsland. Pfleiderer is een oud Duits familiebedrijf dat is uitgegroeid tot een groot concern met producten voor de meubel- en interieurbouw. De productie vindt plaats in West- en Oost-Europa. Het MDF wordt onder de naam Styleboard op de markt gebracht.

Krono Group
De Swiss Krono Group produceert onder de naam Kronoply isolatiemateriaal, OSB, MDF en HDF. Het concern telt meerdere fabrieken en wordt geleid vanuit Luzern in Zwitserland. De productie van MDF vindt onder andere plaats in Duitsland. Een ander onderdeel van het bedrijf, Kronotex, is gespecialiseerd in het maken van laminaat.