Niet onbelangrijk bij het werken met MDF is de opslag ervan. MDF platen kunnen het beste horizontaal worden opgeslagen onder droge omstandigheden.  Zorg dat ze volledig vlak liggen en vrij zijn van een eventuele vochtige ondergrond. Leg bijvoorbeeld houten balkjes op een onderlinge afstand van zo’n 60 cm onder de MDF platen. Zorg ervoor dat de platen niet doorbuigen. Een eventuele doorbuiging is namelijk blijvend.

MDF platen zijn weliswaar minder gevoelig voor vocht en temperatuur schommelingen dan massief hout, toch moet rekening worden gehouden met de maatvastheid van MDF. Verwerk het MDF bij voorkeur onder omstandigheden zo dicht mogelijk bij de uiteindelijke gebruikstoestand om maatafwijkingen te voorkomen. Laat de platen bijvoorbeeld enige dagen acclimatiseren voor er mee aan de slag te gaan.

werken met MDFWerken met MDF is niet moeilijk. MDF laat zich met het juiste gereedschap makkelijk bewerken, ook door de doe-het-zelver. Door de dichte en gelijkmatige vezelstructuur splintert het niet bij zagen en frezen.

Bescherm jezelf tegen houtstof dat vrijkomt bij werken met MDF. Houtstof is schadelijk voor de gezondheid. Draag daarom bijvoorbeeld een mondkapje en een stofbril. Gebruik zaag- en schuurmachines met stofafzuiging.

Gangbare houtlijmen zijn geschikt voor het verlijmen van MDF. Normale spaanplaatschroeven zijn ook prima bruikbaar voor het maken van verbindingen, maar er zijn ook speciale MDF-schroeven verkrijgbaar.